Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. Az adatvédelmi szabályzatunkban további információkat találsz a sütikről.

Láda vagy szekrény? Melyikben fagyasszunk?

fagyasztóládákA nyár egyik fő jellemzője a hőség, ami ráadásul egyre komolyabb méreteket ölt. A kánikula ellen már többféle eszközzel is lehet harcolni. A fő cél a meleg ellensúlyozása és a káros hatásainak a megelőzése.

A fagyasztószekrény és társai arra kiválóak, hogy a hideget fenntartsák a hőségben fokozottan romlandó élelmiszerek számára. A tartósan harminc fok körüli és azt meghaladó melegben az ételek pár óra leforgása alatt képesek megromlani, ha kint hagyják őket az asztalon, konyhapulton. A megbízható teljesítményű fagyasztó és hűtő egész évben támogatja a fogyasztóbarát étel készítést és tárolást.

Fagyasztó vagy fagyasztóláda?

A fagyasztó hallatán a legtöbben a kombinált háztartási gépre gondolnak vagyis a fagyasztószekrénnyel kiegészített hűtőre. A másik változat a láda, ami tulajdonképpen egy különálló fagyasztó berendezés.

Háztartási gépet vásárolni komoly döntés, mert egy befektetésről van szó, amit senki nem szeretne megbánni. A fagyasztó használata kihat a hétköznapi életre, amiben a főzés, sütés, ételkészítés és evés mindennapos dolognak számít.

Szekrény vagy láda fagyassza az ételt?

fagyasztóládákA fagyasztó függőleges változata a fagyasztószekrény, a vízszintesen elfektetett modellek pedig a fagyasztóládák. Elsősorban egyéni preferencia kérdése, hogy ki, melyiket találja előnyösebbnek.

Jó tudni, melyik modellnek mi az előnye és milyen hátrányokkal rendelkezik a másikhoz képes. A fagyasztószekrények az általános termékek rendszerezéséhez és tárolásához ideális mérettel és kialakítással rendelkeznek, kisebb helyet is foglalnak a padlón, de azzal számolni kell, hogy a fogyasztásuk az nagyobb lehet.

Ezzel szemben a fagyasztóládák ugyan több helyet foglalnak, de a nagyobb méretű és szabálytalan formájú termékek, tárolók számára jobb választást jelentenek.

A fagyasztóláda mellett szóló érvek

  1. A háztartási gépek energiafogyasztása nagyon nem mindegy, mert az energiaárak növekedése egyre jobban megdrágítja egy háztartás kiadásait. A fagyasztóládák kevesebbet fogyasztanak egy fagyasztószekrényhez képest, mert nem nyitogatják őket olyan gyakorisággal. 
  2. Ideálisak a nagyobb mennyiségű fagyasztott étel felhalmozásához és hosszú távú tárolásához.
  3. A nagyobb kapacitású ládák kihasználása saját kerttel, háziállatokkal rendelkező ingatlanba ajánlott, illetve a több fős háztartásokba, nagycsaládosok számára stb.
  4. A mindennapi menüben alapvetőnek számító élelmiszerek, zöldségek, húsok mellett az ünnepi alkalmakhoz tervezett desszertek, italok is helyet kaphatnak a fagyasztóban.
  5. A plusz tárolóval rendelkező ingatlanokban kényelmesen elfér egy fagyasztóláda, ami a garázsban, melléképületben, alagsorban nem zavar senkit, de sok mindent megőriz hosszú hónapokon, akár éveken keresztül is.

Szempontok a fagyasztó kiválasztásához

fagyasztóládákA hűtőhöz és a fagyasztószekrényhez hasonlóan itt is fontos a méret, valamint a fogyasztás, de a zajszintről sem szabad megfeledkezni, attól függően, hova szánják a háztartási gépet. A különböző funkciók és üzemmódok teszik az egyes modelleket felhasználóbaráttá és sokoldalúvá. Okos megoldás például a többféle hűtési zóna élelmiszertípusokhoz tervezve, az antibakteriális védőbevonat vagy a gyorsfagyasztás.

A háztartási gépeket forgalmazó webáruházunkban a konyha, a fürdőszoba és az egész háztartás fenntartásához nélkülözhetetlen termékek megtalálhatóak. Amennyiben új géppel szeretné kiegészíteni a meglévők sorát, nálunk jó helyen jár. Minden információt megadunk az Önt érdeklő termékekről, ha kapcsolatba lép velünk a weboldalunkon szereplő elérhetőségeink egyikén.

Az oldal tetejére