Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. Az adatvédelmi szabályzatunkban további információkat találsz a sütikről.

Az értékes élelmiszerek helyes tárolása

BioFresh és PerfectFresh rekeszek garantálják a legjobban az élelmiszerek helyes tárolását. Az ideális páratartalom és hőmérséklet beállításával lényegesen hosszabb ideig tárolható a legtöbb élelmiszer. Zöldség, gyümölcs, húsok, halak, sajtok. Megmaradnak az értékes vitaminajai, ásványi anyagjai, kellemes illatuk, színük, alakjuk. Ebben a táblázatban egy részletes leírást talál az egyes élelmiszerek eltarthatóságáról.


 Élelmiszerek tápanyagai és eltarthatóságai

 

Zöldségek Ásványi Anyagok Vitaminok Hűtőtérben

Bio Fresh/
Perfect Fresh

Bio Fresh/
Perfect Fresh Plusz

Articsóka Vas, Fluor A, B1, B2, C 7 14 14  (0oC)
Avokádó Kálcium, Magnézium, Kálium A, B2, B3, B6, C, E,Niacin 12 nem lehet 13 (+6oC)
Bab Magnézium, Mangán A, B2, Folsav 6 11 11  (0oC)
Borsó Réz, Magnézium A, B1, B2 7 14 14  (0oC)
Brokkoli Vas, Jód C, Folsav, K 5 13 13  (0oC)
Burgonya Réz, Magnézium B1, B2, B6, C, nem lehet nem lehet nem lehet
Cékla Vas, Mangán Pro.A, Folsav 6 18 18  (0oC)
Cikória Kálium, Mangán B1, B2 18 27 27  (0oC)
Cukkini Kálium, Magnézium B1, B6, K 27 nem lehet 30  (0oC)
Édeskömény Magnézium, Mangán Pro.A, B1 13 28 28  (0oC)
Fejessaláta Vas, Kálium, Mangán A, E, Folsav 5 13 13  (0oC)
Fokhagyma Kálium, Mangán B6, C, Ajoen 80 160 160  (0oC)
Fűszernövények Kálium, Kálcium A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E 6 13 13  (0oC)
Gombák Jód, Kálium, Réz B1, B2, D, K 3 7 7   0oC)
Hagyma Kálium, Cink A, B1, B2, C, E 15 28 28  (0oC)
Karalábé Vas, Magnézium B1, B2, B6, C 29 55 55   (0oC)
Karfiol Kálium, Magnézium C, E, Folsav, K 12 21 21   (0oC)
Kelbimbó Mangán, Cink C, E, K 11 20 20   (0oC)
Kukorica Kálium, Foszfor, Magnézium A, B1, B2, B3, B5, B6, B7 2 5 5  (0oC)
Mangold Magnézium, Mangán A, B1, B2, C 6 10 10  (0oC)
Mezei saláta Vas, Fluor A, C, E, Folsav 7 19 19  (0oC)
Padlizsán Nátrium, Kálium, Kálcium A, B1, B2, C, E, Niacin 14 nem lehet 14 (+6oC)
Paprika Vas, Kálium B6, C, E, K 17 30 30  (0oC)
Póréhagyma Kálcium,Magnézium B1, E, Folsav 15 29 29  (0oC)
Rebarbara Kálcium, Magnézium, Foszfor B3, B5, C, Folsav 7 13 13  (0oC)
Retek Kálium, Mangán Prov.A, C 18 27 27  (0oC)
Sárgarépa Kálium, Kálcium A, C, D, E 50 80 80  (0oC)
Spárga Réz, Magnézium B1, C, K 10 18 18  (0oC)
Spenót Jód, Magnézium A, E, Folsav, K 5 13 13  (0oC)
Szójacsíra Nátrium, Kálium, Foszfor B1, B2, B3, B5, B6, C, E 2 7 7  (0oC)
Tök Kálium, Kálcium A, B1, B2, B6, C, D 30 nem lehet 30 (+6oC)
Uborka Kálium, Mangán, Cink A, B1, C 15 nem lehet 15 (+6oC)
Zeller Vas, Kálcium, Kálium A, B3, B5, E, C, Folsav 13 28 28  (0oC)
Gyümölcsök Ásványi Anyagok Vitaminok  Hűtőtérben

Bio Fresh/
Perfect Fresh

Bio Fresh/
Perfect Fresh Plusz

Áfonya Mangán, Cink B1, B2, B6, C, E 4 9 9   (0oC)
Alma Vas, Kálium A, B1, Biotin 50 80 80   (0oC)
Ananász Vas, Mangán B1, B2, B6, C 23 nem lehet 27 (+6oC)
Banán Magnézium, Mangán B1, B6, Biotin nem lehet nem lehet nem lehet
Citrom Vas, Réz, Magnézium C 45 nem lehet 45 (+6oC)
Cseresznye Vas, Kálium B1, B2, B6, C 7 14 14  (0oC)
Földieper Mangán, Cink C, K, Folsav 3 7 7  (0oC)
Füge Vas, Kálium, Kálcium A, C, Biotin 3 7 7  (0oC)
Görögdinnye Kálium, Cink B5 27 nem lehet 30 (+6oC)
Grapefruit Vas, Magnézium A, C, E 70 nem lehet 80 (+6oC)
Kivi Kálcium, Magnézium A, C, K 40 80 80  (0oC)
Kókuszdió Magnézium, Kálcium, Mangán A, B1, B2, B6, C, Folsav 19 30 30  (0oC)
Körte Kálcium, Magnézium B1, B2, B6, E 26 55 55  (0oC)
Málna Kálcium, Magnézium A, B6, C, Folsav 1 3 3  (0oC)
Mandarin Vas, Kálium, Kálcium A, B1, C 25 nem lehet 28 (+6oC)
Mangó Magnézium, Cink A, C, E nem lehet nem lehet nem lehet
Meggy Vas, Kálium A, B1, B2, Folsav 4 7 7    (0oC)
Narancs Magnézium, Cink A, B1, C, Folsav 45 nem lehet 50 (+6oC)
Nektarin Vas, Kálium A, B1,Niacin 5 13 13   (0oC)
Ribizli Vas, Cink B1, B2, B6, E, C 3 7 7   (0oC)
Sárgabarack Kálium, Réz A, B1, B2, E 7 13 13   (0oC)
Sárgadinnye Kálium, Nátrium, Cink A, C, Folsav 17 --- 19 (+6oC)
Szeder Vas, Kálium, Kálcium C, Folsav 1 3 3   (0oC)
Szilva Vas, Kálium, Réz B1, B2, B6, E, K 10 20 20   (0oC)
Szőlő Vas, Kálium C, E, Folsav 12 29 29   (0oC)
Vörösáfonya Vas, Réz, Mangán C, E 40 60 60   (0oC)
Zöldcitrom Kálium, Kálcium, Magnézium A, C, E, Folsav 50 --- 55 (+6oC)
Sajtok Ásványi Anyagok Vitaminok Hűtőtérben

Bio Fresh/
Perfect Fresh

Bio Fresh/
Perfect Fresh Plusz

Alpesi Sajt Jód, Foszfor, Cink A, B2, D 10 110 110   (0oC)
Brie Kálcium, Nátrium A, B2, B6, B12, D 4 20 20    (0oC)
Cheddar Jód, Kálcium, Nátrium A, B2, B12, E 10 110 110  (0oC)
Edami Kálcium, Réz A, B2, B12 10 120 120  (0oC)
Emmentáli Réz, Nátrium A, B2, B12, D 10 110 110  (0oC)
Feta Foszfor, Cink A, B2, B12 4 20 20   (0oC)
Gorgonzola Klorid, Nátrium, Kálium B1, B2, B6, Béta-karotin 7 70 70   (0oC)
Gouda Jód, Foszfor, Cink A, B2, B12, D 10 120 120  (0oC)
Krémsajt Klór, Cink B12, D, Niacin 7 70 70   (0oC)
Mozzarella Nátrium, Kálcium, Kálium A, B1, B2, B6, D, E 3 10 10   (0oC)
Parmezán Vas, Jód, Kálcium A, B2, B12, D 10 110 110  (0oC)
Raclette Klór, Nátrium, Cink A, B2, B12 10 120 120  (0oC)
Ricotta Kálium, Réz A, B2, B12 3 10 10   (0oC)
Tilsiter Klór, Kálcium, Cink A, D, Folsav 10 120 120   (0oC)

Tejtermékek

Ásványi Anyagok Vitaminok Hűtőtérben Bio Fresh/
Perfect Fresh

Bio Fresh/
Perfect Fresh Plusz

 
Író Kálium, Cink A, B2, E 3 12 12   (0oC)
Joghurt Foszfor, Cink A, B2, K 3 12 12   (0oC)
Krémtúró Kálcium, Kálium, Foszfor B1, B2, B3, B5, C, E 3 10 10   (0oC)
Nyers tojás Vas, Szelén, Kálcium B12, Biotin, D, K 15 45 45  (0oC)
Tej Kálium, Kálcium A, B2, D, K 3 12 12  (0oC)
Tejszín Foszfor, Cink A, D, E 4 7 7   (0oC)
Tojásfehérje/ sárgája Cink, Réz, Nátrium, Kálium A, B1, B6, Folsav nem lehet 4 4   (0oC)
Túró Vas, Foszfor, Cink Folsav 3 10 10   (0oC)
Vaj Foszfor, Cink A, D, E, K 30 90 90   (0oC)

         Halak/
Tengergyümölcsei

  Ásványi Anyagok Vitaminok  Hűtőtérben  Bio Fresh/
Perfect Fresh

Bio Fresh/
Perfect Fresh Plusz

Angolna Fluor, Jód, Nátrium A, B2, B12, D, E 1 2 4   (-2oC)
Aranymakréla Kálium, Magnézium B2, D, E 1 2 4   (-2oC)
Fogas Fluor, Jód, Cink A, B2, D, E 1 2 4   (-2oC)
Garnéla Magnézium, Cink B2, B12, E 1 2 4   (-2oC)
Hering Nátrium, Foszfor B12, D, E 1 2 4   (-2oC)
Homár Fluor, Jód, Cink B2, B6, B12, D 1 2 4   (-2oC)
Kagyló Klorid, Vas, Fluor B2, B12, Folsav 1 3 6   (-2oC)
Kardhal Kálium, Cink A, B2, B12, D 1 2 4   (-2oC)
Lazac Kálium, Cink A, D, E, B7 1 2 4   (-2oC)
Lepényhal Vas, Fluor A, D, E 1 2 4   (-2oC)
Nyelvhal Fluor, Jód, Cink A, B2, B12, D 1 2 4   (-2oC)
Ördöghal Fluor, Cink A, B2, B12, D 1 2 4  (-2oC)
Osztriga Vas, Fluor A, B2, B12, D 1 3 6  (-2oC)
Pisztráng Réz, Foszfor, Cink A, B2, B12, D, E 1 2 4  (-2oC)
Rombuszhal Jód, Magnézium, Cink B2, B12, D 1 2 4  (-2oC)
Scampi Vas, Fluor, Jód B2, B12, E 1 2 4  (-2oC)
Tengeri lazac Vas, Kálium, Cink A, B2, B12, D 1 2 4  (-2oC)
Tengeri sügér Vas, Fluor, Jód A, B12, D, E 1 2 4  (-2oC)
Tőkehal Vas, Fluor A, B12, D, E 1 2 4  (-2oC)
Tonhal Nátrium, Kálium, Kálcium A, B1, B2, D 1 2 4  (-2oC)
Vörös lepényhal Nátrium, Kálcium, Magnézium B1, B2, B6, B5 1 2 4  (-2oC)
Vörös sügér Kálium, Foszfor, Cink A, B2, B12, D, E 1 2 4  (-2oC)
Húsfélék Ásványi Anyagok Vitaminok Hűtőtérben Bio Fresh/
Perfect Fresh

Bio Fresh/
Perfect Fresh Plusz

Bárány Vas, Fluor, Kálium B1, Niacin 1 7 7  (0oC)
Belsőségek Kálium, Foszfor, Kén A, B2, B3, B5, C, E 1 2 2  (0oC)
Borjúhús Kálium, Foszfor B1, B2, B6, E-active 1 7 7  (0oC)
Marhahús Kálium, Foszfor, Cink B6, B12, Niacin 1 7 7  (0oC)
Sertérhús Vas, Cink B1, B12, Niacin 1 7 7  (0oC)
Szárnyasok Kén, Kálium, Foszfor A, B3, B5, B6, E 1 6 6  (0oC)
Vadhús Kálium, Foszfor, Kén B1, B2, B3, B5, B6, C, E 1 7 7  (0oC)
Felvágottak Ásványi Anyagok Vitaminok Hűtőtérben Bio Fresh/
Perfect Fresh

Bio Fresh/
Perfect Fresh Plusz

Májas kolbász Nátrium, Klór, Kálium A, B3, C, E 1 9 9  (0oC)
Mortadella Klór, Nátrium, Kálium A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E 1 9 9  (0oC)
Olasz felvágott Nátrium, Klór, Kálium B1, B2, B3, B5, B6, E 9 20 20  (0oC)
Sonka Foszfor, Cink B1, B2, B6, B12 1 9 9  (0oC)
Sültkolbász Foszfor, Kálcium, Magnézium A, B1, B2, B6, C, E 1 9 9  (0oC)
Szalonna Nátrium, Klór, Kálium A, B3, B5, B6, C, E 2 13 13  (0oC)
Szalámi Nátrium, Klór, Kálium B1, B2, B3, B5, B6, E 80 180 180  (0oC)
Virsli Vas, Nátrium, Foszfor, Cink A, D, E, K 1 9 9  (0oC)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hűtés Liebherr Miele
Az oldal tetejére