Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. Az adatvédelmi szabályzatunkban további információkat találsz a sütikről.

A teflon tényleg rákkeltő?

A teflon tényleg rákkeltő?

Nincs manapság háziasszony, akinek ne lenne legalább egy teflon serpenyője! Szeretjük is, mivel nem tapad le benne szinte semmilyen étel, emellett szennyeződés- és víztaszító anyag is. Azonban nem árt tudni, hogy az Európai Unió egészségügyi és környezeti kockázatok tudományos bizottsága a mérgező anyagok közé sorolta! „Hoppá, pedig nap, mint nap használom” gondolhatod.

Maga a teflon, sok-sok molekulából épül fel és tartalmaz, egy un. perfluorooktánsav (PFOS) molekulát, mely rákkeltő hatása felkeltette a tudósok figyelmét. És ha még ez nem lenne elég, nagy valószínűséggel köze lehet az egyre gyakoribb elhízás, valamint figyelemzavaros hiperaktivitás szindróma kialakulásához is. Egy amerikai felmérés szerint, az amerikai népesség 95%-uk vérében találtak perfluoroktánsavat, ami arra utal, hogy nem bomlik le és örökre a szervezetünkben marad. A felmérés szerint, az edények PFOA kibocsájtás kb. 2 év után nő meg vagy túlhevítés esetén, ha 230 C fölé emelkedik a hőmérséklete. (Tudatos vásárló)

 Megoldás lehet a LAMART KERÁMIA EDÉNYEKKEL való főzés, sütés, amelyek garantáltan PTFE és PFOA mentesek!

Nézze meg PFOA mentes kerámai edényeinket! Kattintson a képre!

Tartalomhoz tartozó címkék: Főzés Hírek és Újdonságok
Az oldal tetejére