Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. Az adatvédelmi szabályzatunkban további információkat találsz a sütikről.

Főzőlapok széles választékban

Főzőlapok széles választékban

 

Ha konyha, akkor főzés. Ha főzés, akkor finom ételek, ínycsiklandó illatok. Viszont ahhoz, hogy fantasztikus meleg étkek kerüljenek elénk, kell, hogy legyen tűzhelyünk. De nem mindig volt ekkora kényelme az embernek, hogy egy zárt lakásban legyen egy konyhája, ahol meleg van, tele van gépekkel, nem kell tüzet rakni a konyha közepén. Amikor őseink felfedezték a tüzet, és már nem féltek tőle, hanem megtanulták, hogyan tudják előnyükre fordítani, elkezdték használni. Rájöttek, hogy a tűz melegénél készült ételek sokkal ízletesebbek, mint nyersen. Hamarosan a tűz helye lett a családi élet központja is, akkoriban folyamatosan őriznie kellett valakinek.

 

Sok évvel később a villamosenergia gyakorlati alkalmazásával párhuzamosan elkezdődött a konyhaeszközök innovációja. Az első teljesen elektromos készülék 1977-ben került a piacra, rá tíz évre készítették el az első indukciós főzőlapot. A beépíthető főzőlapok esetében a konyha tervezésénél magunk dönthetünk a különböző elemek elhelyezéséről, míg szabadon álló tűzhely esetében a főzőlap és a sütő egymástól nem elválasztható. Ez természetesen ugyanúgy érvényes a beépíthető elektromos főzőlapra és az indukciósra egyaránt. Mostanság az indukciós technológia a legkorszerűbb termék a piacon. Lényege, hogy az ételek készítése közben a főzőzóna hideg marad. Az üvegkerámia alatt elhelyezett mágnestekercs által létrehozott elektromágneses mező nem a kerámia felületet melegíti, hanem közvetlenül a ráhelyezett fémedényt. Egy hátránya van, kizárólag a ferromágneses anyagú fazekakkal, lábosokkal használható.

 

Létezik fél-indukciós főzőlap is, amelyen két indukciós és két kerámia főzőzóna található, ami azért hasznos, mert így nem kell kidobni a régebbi rézbetétes edényeket. A Bosch indukciós főzőlapban edényfelismerő funkció is van, 17 fokozattal rendelkezik és minden főzőmezőhöz időzítő tartozik. A gyermekzár általában ezeknél a termékeknél már alap, így játék közben véletlenül se tudják bekapcsolni a gyerekek. Akármelyik típust választjuk, figyeljünk a használatukra, csak addig tartsuk bekapcsolva, amíg főzünk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek és Újdonságok
Az oldal tetejére