Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. Az adatvédelmi szabályzatunkban további információkat találsz a sütikről.

Házi kenyér egyszerűen

kenyersutogep

Ki nem emlékezne olyan pillanatra, amikor reggel sietett dolgozni vagy épp bandukolt hazafelé munka után, és egyszer csak a pékes előtt megcsapta a frissen sült kenyér illata. Talán, aki nem is szokott reggelizni, az is beugrik egy meleg, omlós péksütire. Az ember ilyenkor visszaugrik egy kicsit a gyerekkorába, amikor reggel a pékesnél indítottunk óvoda, iskola előtt egy kakaós csigával vagy sajtos kiflivel

 

Délután pedig nem is lehet jobb vidámító, mint egy friss süti, esetleg puha vajas zsemlék a családi asztalon. Ehhez viszont nem szükséges minden nap pékséget keresni vagy a nagy áruházak ömlesztett zsemlekínálatából válogatni. A kenyérsütés házilag manapság pofonegyszerű, nem szükséges hozzá hatalmas konyhai tudás. Miután kinéztünk egy receptet, megvásároltuk a hozzávalókat, csak bele kell önteni a gépbe megfelelő adagokban. A kenyérsütőgép pedig elvégzi helyettünk a dagasztást is. Amennyiben zsemléket, kifliket vagy kalácsot készítenénk, akkor is nagyon hasznos a szerkezet, hiszen nem nekünk kell fáradtságos munkával összegyúrni a hozzávalókat, a gép dagaszt, utána pedig csak be kell tegyük az előmelegített sütőbe, és máris kész a finom pékárú.

Lekvár röviden

Házi kenyér, kalács mellett lekvárt is készíthetünk a gépben, ami ezáltal sokkal gyorsabb és tisztább folyamat lesz, mint ahogy régen nagyanyáink főzték. A leghosszabb ideig a gyümölcsök tisztítása, magozása tart. Ha ezzel megvagyunk, turmixgépben felaprítjuk őket, de ha inkább a darabosabb lekvárt szeretjük, akkor csak apróra vágjuk a gyümölcsöket. Betöltjük a gépbe, rá a cukrot és a fixálót, majd elindítjuk. Kevesebb, mint másfél óra múlva kész a lekvárunk. A további teendők aztán ugyanazok, mint a nagyijaink idejében, forrón üvegekbe töltjük, pár percre fejre állítjuk őket. A házi lekvárnak ugyanaz az előnye, mint a házi kenyérnek. Tartósítószermentes, tényleg tudjuk, mi van benne és nem utolsó sorban finomabb lehet, mint a bolti.

Allergénmentes pékáruk olcsóbban

Házilag készíteni valamit mindig költséghatékonyabb, mint készen megvenni. Ez nagyban igaz az egészséges ételekre vagy azoknak az embereknek a speciális étkezésére, akiknek muszáj odafigyelni az összetevőkre. Semmivel sem nehezebb gluténmentes süteményeket készíteni kenyérsütőgépben, mint sima liszteseket. Érdemes kísérletezni vele, mert a készülék nagyban megkönnyíti a mai háziasszonyok életét.   

Az oldal tetejére