Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. Az adatvédelmi szabályzatunkban további információkat találsz a sütikről.

Tiszta vizet a pohárba

Tiszta vizet a pohárba

Itt a meleg idő, végre egyre több időt tölthetünk a szabadban, lehet kint sportolni, kirándulni, amihez elengedhetetlen a sok folyadék fogyasztás. Ma már nagyon sok szó esik arról, mennyire károsak a cukros üdítők, és tulajdonképpen nem is oltják a szomjat, csak még szomjasabb, aztán éhesebb lesz tőlük az ember. A legtisztább forrás, amivel a legjobbat tehetjük magunkért az, ha legtöbbször ivóvizet fogyasztunk. Magyarországon elég jó minőségű a sima csapvíz, de sokaknál felmerülhet a kérdés, vajon tényleg sikerül-e teljesen megtisztítani a Duna vizét? Vajon nem maradnak-e benne káros anyagok, hormonok? Akiben kétségek támadnak efelől, annak érdemes beszerezni egy vízszűrő kancsót. Ez a legelterjedtebb ivóvíztisztítási megoldás, amely az elmúlt 40 évben világszerte több tízmillió háztartásban megtalálható. Számtalan előnyei közül az egyik legfontosabb, hogy pár ezer forintért is lehet már kapni egész jó minőségű vízszűrő kancsókat. Ezzel szemben, ha ásványvizeket vásárolunk, sokkal drágábban jövünk ki, ráadásul nagyon sok műanyag üveget használunk teljesen feleslegesen, ami pedig köztudottan környezetkárosító.

Szűrőbetétek

A víztisztító szűrők cseréje rendkívül egyszerű, a legelterjedtebb típusú szűrőbetétek a nagyobb hipermarketekben, elektronikai áruházakban megvásárolhatók. A szűrő egyszerű használata miatt senkinek nem okoz gondot a csere, a gyerekek is bátran használhatják. Nincsenek vízhálózatra csatlakoztatva, így helyhez kötve sincsenek. A víztisztító betétet elég havonta egyszer cserélni, elvégzése gyerekjáték és csak néhány percet vesz igénybe. Nem elhanyagolható érv a víztisztítás mellett, hogy a tisztított víz lágyabb, amellyel finomabb italok és ételek készíthetők. Eleinte szokatlan lehet az íze, nyilván más, mint a megszokott csapvízé, de pont emiatt is sokkal jobb, egészségesebb. A vízszűrő kancsók űrtartalma átlagosan 4 liter, tehát egyhamar nem ürülnek ki, nem kell állandóan utántölteni.

Márkaválasztás

Vásárlásnál érdemes olyan márkákat választani, amelyek a legelterjedtebbek itthon, mert akkor kevésbé kell tartani attól, hogy elfogy a szűrőbetét. Összességében a literenkénti ára lehet, hogy megegyezik a legolcsóbb ásványvízével, viszont a vízszűrő kancsó használata mellett nem kell az ásványvizes üvegeket cipelni, és a műanyag terjedését sem segítjük elő.
Az oldal tetejére