Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. Az adatvédelmi szabályzatunkban további információkat találsz a sütikről.

Energiamegtakarítás beépíthető hűtőszekrényekkel

A beépíthető hűtőszekrény a konyhai berendezések alapvető darabja. Milyen berendezést érdemes választani?

A külső és a méret vagy a márka még nem minden. A hűtés és fagyasztás a háztartás kiadásait jelentősen befolyásolja.

Hűtés és fagyasztás, de nem nem mindegy, hogy mennyiért

beépíthető hűtőszekrényTény, hogy egy háztartás fenntartásának több részre bomló költségei vannak. A kiadások jelentős részét két kategória fedi le. Az egyik az energia, a másik pedig az étel. Mindkettőnek jelentősen megdrágult az ára az elmúlt időszakban, ezért a spórolásra is nagyobb hangsúly került a háztartásokban.

A hűtő egyike azoknak a háztartási berendezéseknek, amik állandó jelleggel üzemelnek. Az áramra csatlakoztatott berendezést bekapcsoljuk és onnantól kezdve energiát használunk vele a nap minden percében. A hűtőszekrények különösen szélsőséges áramfogyasztást tudnak produkálni. A berendezés kiugróan meg tudja emelni az áramszámlát és sokszor a tulajdonosok nem is sejtik, hogy miért fizetnek olyan sokat az áram után. Egy eljegesedett, rosszul beállított, elavult modell esetében ez nem is olyan meglepő. Kétségtelenül jó befektetés új hűtőre cserélni a régit.

Mit tud egy új, konyhabarát hűtő?

beépíthető hűtőszekrényA modern hűtők, amellett, hogy energiatakarékos modellek, számos olyan funkciót is kaptak, amik megkönnyítik az ételek tárolását. Egy ilyen konyhai berendezéssel az éves áram megtakarítás több tízezer forintnyi is lehet. Az ételek helyes tárolása segít abban, hogy tovább frissek maradjanak, ennek köszönhetően a drágán megvásárolt élelmiszert sem kell elpocsékolni. 

A tárolásnál gyakori probléma, hogy egy hűtőbe nem fér el minden, illetve nehezen lehet átlátni az élelmiszereket. A tágas méret, a mozgatható és állítható polcok és a praktikus elosztás a válasza erre a gondra a legújabb modelleknek.

A különböző ételek eltérő hőmérsékleten őrzik meg a frissességüket és maradnak fogyaszthatóak. Az egyes hűtők olyan funkciókkal gazdagodtak, amik a zöldségeknek, gyümölcsöknek ideális hőmérsékletet tartanak fenn, de képesek gyors hűtésre is, mindezt a berendezést terhelő jegesedés nélkül.

A rendszeres nyitogatás a hűtő fogyasztását megnöveli, a tétova válogatás az ételek között a világításra használ el még több áramot. A modern berendezésekben a LED világítás az egyedüli, ami szóba jöhet. A LED fény tovább tart, kevesebb áramot használ és még a szemnek is kellemesebb.

Márkás sokoldalúság

beépíthető hűtőszekrényA világvezető márkák tudják mi kell a konyhának, Önnek csak ki kell választania, hogy az Ön otthonába melyik modell fog illeni. Egy hűtőnél a méret, a fagyasztó megléte és az energiafogyasztás jelentik a főbb jellemzőket, ami alapján a vásárlók döntenek. Számít még az ár-érték aránya a terméknek, valamint az is, hogy milyen funkciókkal, esetleg extrákkal tud többet nyújtani az előző készüléknél.

Ahogyan a többi háztartási berendezésnél, úgy a hűtőszekrénynél is sok vásárló keresi a kényelmes használatot támogató jellemzőket. Ez a hűtő esetében a csendes működést jelenti, de az elsődleges elvárások között szerepel a konyhába integrálhatóság, a programozhatóság vagy annak jelzése, hogy nyitva maradt a berendezés ajtaja, áramkimaradás lépett fel. 

A Bosch, a Gorenje, a Liebherr vagy a NEFF márkák mindegyike élen járnak abban, hogy a technológiai újításokat a termékeik színvonalának növelésére fordítsák. Az új modellek egyre többet tudnak, ezt a tudást pedig a konyhák és háztartások javára tudják fordítani. A vásárlók olyan beépíthető hűtőket vihetnek haza, amik a háztartást jóval takarékosabbá, zöldebbé és könnyebben kezelhetővé teszik.

Tartalomhoz tartozó címkék: Beépíthető hűtőszekrény
Az oldal tetejére