Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. Az adatvédelmi szabályzatunkban további információkat találsz a sütikről.

Süti receptek.

 

 

Hópihés Piskótatekercs  

 


Hozzávalók:
Mintázás:

  • 1 tojásfehérje
  • 30 g cukor
  • 30 g vaj
  • 35 g liszt
Piskóta:
  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek kakaó
  • 6 g sütőpor
  • 5 ek cukor

Csokoládékrém:
  • 2 dl habtejszín
  • 90 g csoki
  • 50 g teavaj
  • 50 g cukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés:
  1. A krémhez a csokoládét és a vajat vízgőz felett olvasszuk meg, majd öntsük hozzá a tejszín felét.
  2. A maradék tejszínt a cukorral, és a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a csokikrémhez. 
  3. Majd hűtsük le jól.
  4. A mintázáshoz a vajat olvasszuk meg és keverjük a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét, a kakaót és a lisztet és keverjük csomómentesre.
  5. Habzsákkal (vagy zacskóval) rajzoljuk meg a mintát a sütőpapírra, majd míg elkészítjük a piskótát helyezzük hűtőbe.
  6. A tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát, majd kanalazzuk a minta tetejére.
  7. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 10-15 percig. (TŰPRÓBA! De ne süssük túl, mert akkor a minta megpirul)
  8. A még langyos piskótát kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel.
  9. Érdemes becsomagolni fóliába, és 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a csokoládékrém vissza tudjon fagyni.

Nehézség: könnyű
Elkészítés: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 10-15 perc
Sütési hőfok: 180°C
 

Nutellás csavart csiga

Hozzávalók (24 db):

Tészta:

  • 85 dkg liszt
  • 40 g élesztő
  • 5 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 5 ek cukor
  • 5 ek olaj



Töltelék:

  • nutella

Lekenés:

  • 2 tojássárgája


Elkészítés:
  1. A lisztbe csináljunk egy mélyedést és morzsoljuk bele az élesztőt. Öntsünk rá kb 1 dl langyos tejet és 1 ek cukrot és hagyjuk felfutni.
  2. Majd adjuk hozzá a többi cukrot és a tojássárgáját és kezdjük el összegyúrni úgy, hogy a tejet adagoljuk hozzá. A végén pedig az olajat adjuk hozzá.
  3. Ha simára gyúrtuk hagyjuk 1 órán kelni.
  4. Majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél cm vastagra. (Én 2 adagban készítettem el!)
  5. Majd az egyik felét kenjük meg nutellával. (Könnyebb kenni, ha egy kicsit megolvasztjuk)
  6. Azt az oldalát amit nem kentünk meg hajtsuk a nutellás felére és vágjunk pizzavágóval 1 cm széles csíkokat.
  7. A csíkokat csavarjuk meg, majd csigaformában helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  8. További félórán át hagyjuk kelni.
  9. Majd a tetejét kenjük meg tojássárgájával.
  10. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 20 percig. (Amíg a teteje aranybarna lesz.)

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Tartalomhoz tartozó címkék: Videók
Az oldal tetejére